Handla förpackningsfritt i Västerås!

Nu har jag besökt och handlat förpackningsfritt på Skafferiet i Västerås. Jag måste säga att det var en väldigt intressant och positiv upplevelse att kunna handla på volym och lösvikt helt förpackningsfritt och utan att skapa avfall. Dessutom kan man köpa precis den mängd man behöver, varken mer eller mindre. Jag tror och hoppas att vi kommer att få se fler och fler förpackningsfria butiker både vad gäller mat och andra typer av förbrukningsvaror, så att det snart också kan bli enklare att börja närma sig zerowaste eller nollavfall och för oss som vill.

Zerowaste-butiker i Sverige, Norge och Danmark

I Sverige har det på senare år öppnat ett par förpackningsfria mataffärer – Gram i Malmö och Skafferiet i Västerås. I Göteborg finns också Fram Ekolivs som är en ekologisk mataffär med ett större utbud av varor på lösvikt. Det ploppar upp zerowaste-butiker även i Norge där det finns i ett flertal städer och i Danmark där det åtminstone finns en i Köpenhamn. Nu håller vi tummarna för att det kommer en till Stockholm också ganska snart!

På Skafferiet i Västerås

På Skafferiet i Västerås som jag ju har testat nu är de superhjälpsamma och har bara en massa bra saker i sortimentet, allt från olika typer av pasta, ris, gryn, mjöl, socker, torkade frukter, linser, bönor, fröer, kryddor, olja, vinäger, te och kaffe till tvål, tvättmedel, diskmedel och rengöringsmedel. Jag kommer definitivt att återkomma då jag är i Västerås med jämna mellanrum. Den här gången hade jag med mig tomma saftflaskor, tygpåsar och burkar och de är nu fulla med bra saker som äggnudlar, kokoschips, semsamfrön, popcornkärnor, handtvål, handdiskmedel, maskindiskmedel, tvättmedel, och allrengöring! Ni må tro att det blir finare i köket, skafferiet och städskåpet när man har valt förpackning själv och när man slipper en djungel av olika logotyper etc.

Tips! Spara inte bara använda glasburkar, spara även saftflaskor med metallkork, de kan användas många gånger och försluter bra. Och har du ett gäng handpumpar på några gamla tvålflaskor eller liknande så spara de också. De hittar helt säkert hem till en glasflaska med exempelvis handdiskmedel eller flytande tvål

så småningom.


Förpackningsfri tvål

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp