Vinterskördade fikon i Stockholm

Oväntad januariskörd av hemmaodlade fikon.

Vi har ett litet fikonträd som stortrivs här hemma i ett fönster. Det växer och växer och har relativt intensivt gröna blad även nu på vintern. Jag har precis blivit varse att fikonträd normalt sett bara har en skörd om året sådär någon gång under tidig höst och att träden behöver en sval vintervila. Det där behöver vi nog titta närmare på men än så länge, under ett par år i alla fall, har vårt träd har klarat sig bra utan vintervila och nu har vi redan i januari fått årets första skörd av fikon. Någon stor skörd blev det inte men ändå roligt att göra något med den. Vem vet vad det ska bli av vårt träd som aldrig vilar?

testf323
Test
ehehf

Fikonchutney

Höstens skörd gick tyvärr till spillo, synd inför julen, men nu ska det bli roligt att testa att göra egen fikonchutney att använda till mat nu i början av året. Ny uppdatering om detta kommer inom kort!

Odling under 2019

Odling är en av de sakerna vi vill lära oss mer om och göra mer under 2019, både inne, på balkongen och på odlingslott. Därav detta inlägg om något så lite som sex vintermogna fikon. Finns det ambitioner att odla måste man ju också lära sig att ta hand om det som går att skörda även från det man har inomhus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp